onsdag 11 januari 2012

Jag är nyfiken på ...

 ... de här debuterna som sker under våren 2012.


Min syster är i tusen bitar av Annabel Pitcher. Engelsk debut som blivit kritikerrosad och hyllad. Sånt gör mig såklart nyfiken. Kommer nu i svensk översättning på Rabén och Sjögren.


Du kanske inte vet det, men Döden spelar faktiskt inte handboll av Linda Belanner och Fredrik Persson. Titeln är underbar tycker jag. Och ännu roligare är att Döden heter ... Göran! 

Författarna träffades på en skrivarkurs och har skrivit boken ihop. Det verkar så spännande och roligt att göra så; att ha draghjälp och stöd av en annan person i skrivandet. Sen så tycker jag att det är lite kul att Fredrik Persson är jurist, som jag. Mixen barn- och ungdomsböcker och juridik brukar kännas udda ibland, men det finns tydligen någon mer därute som gillar den kombon ...

Boken kommer ut på Bonnier Carlsen. 

4 kommentarer:

  1. Tack för tipsen - bägge böckerna verkar intressanta men den där om systern lockar mig mest.

    SvaraRadera
  2. debutsky - kul att du kände dig tipsad!

    SvaraRadera