onsdag 25 januari 2012

Nattningsfascisten

Min godnattsagefavorit. 

Jag är ju intresserad av barnböcker.

Så pass mycket att jag lider inombords när jag måste läsa dåliga, eller jag menar ... böcker som jag inte gillar för mina egna barn. Jag vill helst välja bok varje kväll. Och om jag fick det skulle jag aldrig välja pekböcker med motorfordon eller dåligt översatta böcker i grälla färger.

Dock har vi inga förbud mot exempelvis serietidningar hemma hos oss, vilket jag har hört att andra har. Karl-Ove Knausgård berättade till exempel i Babel att hans litteraturintresse troligtvis växt fram ur ett serietidningsförbud.

Hur gör ni? Är ni också nattningsfascister och i sånt fall på vilka grunder? Är ni själva uppväxta med förbud mot vissa böcker eller tidningar?

2 kommentarer:

  1. Ganska likt här. Jag vägrar läsa böcker jag inte själv gillar. Men de får läsa serier och jag har också läst serier för dem, om de inte är för dåliga som tex Tom och Jerry.

    SvaraRadera
  2. En till nattningsfascist alltså ...

    Skönt att man inte är ensam.

    SvaraRadera