måndag 20 februari 2012

Blir det någon sommarkurs i år?

I morgon öppnar webbanmälan till sommarens kurser på universitet och högskolor.
Förra året läste jag litteraturvetenskap på distans; Deckare och spänningslitteratur för barn och ungdom. Det var en väldigt bra och rolig kurs som tog upp barndeckarens framväxt från Kalle Blomkvist till Lasse-Majas detektivbyrå. 

Vi tittade på social kontext, narratologi, genrer, psykologi, berättarperspektiv och mycket annat. Och trots att det inte krävdes några förkunskaper var det rätt hög nivå tycker jag, och passade även den som (i likhet med mig) tidigare har läst en del litteraturvetenskap. 

Dock är jag lite, vad ska man säga, optimistisk av mig när det kommer till prestationer. Så jag hade ju inte riktigt kalkylerat med hur mycket jobb det faktiskt var att läsa på halvfart (alltså samtidigt med arbete ena delen av sommaren och semester ihop med dagislediga barn andra delen).

Men att kursen var ansträngande med diger litteraturlista, feta hemtentor och ett fördjupningsarbete har jag redan glömt och jag hittar mig själv surfande bland kurskatalogerna på nätet. 

Hmmm, få se nu. Vampyrer, Astrid Lindgren eller Harry Potter? Allt låter så roligt. Kanske blir det en sommarkus i år igen, trots allt ...Kurskatalogen för sommarkurser hittar du här.

4 kommentarer:

 1. Jag är också sugen på en sommarkurs i någon form av litteratur till sommaren. Frågan är bara vad och om jag faktiskt kommer orka kombinera det med heltidsjobb...

  SvaraRadera
 2. Kul! Ja, frågan är ju liksom vad man orkar. Det kan ju vara skönt att grilla och bada lite också. Men man kan ju alltid anmäla sig, sen behöver man ju inte tacka ja om man ångrar sig.

  SvaraRadera
 3. Du ska inte på skrivarkurs med Lisa Bjärbo och Johanna Lindbäck i april?
  http://attskrivaintenu.blogspot.com/p/var-skrivarkurs.html

  Tror jag kan bli trevligt!

  SvaraRadera
 4. Hej Nina! Jag har redan gått kurs för Johanna och Lisa! Och jag kan varmt rekommendera den.

  SvaraRadera