måndag 23 april 2012

Bokjuryn, mystik och magi

Idag har Bokjuryn, barnens eget pris, delats ut. Grattis till vinnarna, bland andra Ingelin Angerborn, Martin Widmark och Sara Bergmark Elfgren och Mats Strandberg! Mer om priset kan du läsa här.

DN gjorde en trendspaning: när barnen själva får välja vill de ha mystik och magi. Det kan jag så väl relatera till, eftersom jag älskade fantasy och magisk realism som barn. Och det gläder mig också eftersom jag gärna har övernaturliga inslag i mitt eget skrivande för barn.

3 kommentarer:

  1. Jag blev så glad när jag läste ditt inlägg! Mystik och magi och barn/ungdomsböcker har alltid varit mitt val som ung läsare och nu när jag skriver själv känns det så skönt att få en sån där bekräftelse på att historien ligger i linje med vad de unga läsarna älskar! Ser fram emot att få veta mer om din bok. När är den planerad att komma ut? Kram!

    SvaraRadera
  2. Vad kul!

    Jag hoppas kunna berätta lite mer om min bok snart, men än så länge har arbetet med förlaget inte riktigt dragit igång, så jag ligger lite lågt. Planerad utgivning är våren 2013.

    SvaraRadera