måndag 30 april 2012

Idag leker jag författare

Idag skriver jag mellan nio och två.

Jag är ju van vid att skriva snuttvis på kvällarna när barnen somnat, så helt plötsligt känns det som att jag har oändliga mängder tid till mitt förfogande. Är det så här det känns att vara heltidsförfattare, tänker jag euforiskt när jag sätter mig vid tangentbordet. Idag ska jag uträtta stordåd!

När jag har skrivit 500 ord blir jag så nöjd med mig själv att jag börjar surfa runt på bloggar. Hmm – på Debutantbloggen var det visst en intressant diskussion om svensk samtidsprosa. Jag kastar mig in i den. Bäst att kolla facebook också. Skriver lite till, surfar lite till. Herregud, det är inte så knussligt, jag har ju hela dagen på mig.

Men snart är klockan visst ett? Och jag har inte ens skrivit tusen ord?

Ajdå. Det verkar onekligen som att jag jobbar bäst under press.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar