lördag 14 april 2012

Om andra boken

Igår kollade jag och min man på en film som heter Last night. Huvudpersonen (som spelas av Keira Knightley) är författare, och i en scen försöker hon förklara varför det går så trögt med hennes andra bok. Hon säger någonting i stil med detta: Med första boken har man burit berättelsen inom sig hela livet, och den skriver liksom sig själv. Men andra boken ... Då kan man plötsligt skriva om vad som helst. Och då börjar man tvivla, fundera över vägval, och det där tvivlet gör att man inte kommer någon vart.

Och just det där har jag gått och funderat på och formulerat för mig själv den sista tiden, och nu är det någon annan som säger det; en karaktär i en halvbra film. Men jag blir glad för uppenbarligen är det någon annan (manusförfattaren?) som har känt ungefär som jag och det gör att jag, i det ögonblicket, känner mig lite mindre ensam på denna jord.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar