fredag 18 maj 2012

Det här inspirerar mig

En del personer omger sig med musik när de skriver. Ibland gör de speciella låtlistor som sätter stämningen för manuset. En del sitter ute i ett folkvimmel och skriver; tjuvlyssnar och iakttar. Det gör inte jag.

Jag tror att jag är ganska visuell av mig. Jag tycker om bilder, och i fantasin ser jag ofta scener jag ska skriva som en tavla eller ett fotografi.

En konstnär som inspirerar mig är Loretta Lux. Hon tar utsökta barnporträtt och bearbetar dem sedan i datorn så att de blir ljuvliga och otäcka på samma gång. Barnen i hennes konstverk ser ut som dockor, med uppspärrade ögon, för stora huvuden och vackra, gammaldags kläder.

Eftersom jag är en hemskt laglydig person kan jag tyvärr inte kopiera in en bild direkt på min blogg, men på den här sidan kan du se några av hennes bilder.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar