tisdag 8 maj 2012

En recension av: Janina 8CJag hittade ett inlägg på Jennys författarblogg där hon publicerade en text hon skrivit när hon gick i femte klass. Jag skrattade högt när jag läste inlägget (alltså på ett snällt sätt ... ) och sedan rotade jag lite i min egen hög med sparat skolmaterial.

Tyvärr hittade jag inte någon skönlitterär berättelse, men håll till godo: En recension av Per Anders Fogelströms Mina drömmars stad.

(Nedskriven på en elektrisk skrivmaskin. Hade ni en sådan? Eller är det jag som är så himla gammal? Den hade ett vitt band som man kunde sudda med, och den luktade alltid lite dammigt och spännande. När man använde den för länge blev den alldeles varm.)

Först kommer ett låååångt referat av handlingen och sedan följande text:

"Jag tyckte att boken var väldigt bra, bland de bästa böcker jag läst någongång (sic!).

Fogelström beskriver målande, man har hela tiden en bild framför sig när man läser.

Handlingen är spännande och engagerande. Personerna känns verkliga, och de tänker och känner precis som vi gör idag, trots att handlingen utspelar sig för över hundra år sedan.

Boken fick mig att tänka annorlunda, och jag tycker att en författare som får en att se på ett annat sätt på sig själv, verkligen har lyckats.

Av: Janina 8C"

Har ni kvar något som ni skrivit när ni var små? Jag vill läsa!

2 kommentarer:

  1. Fröjden! Jag har letat och hittat ett gäng gamla böcker med "Berättelser" och "Bokrecensioner" från varierande årskurser - skitkul att läsa! (Och kanske sätta på bloggen, men bara kanske...)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo, våga publicera på bloggen! Please!

      Radera