onsdag 9 maj 2012

Frågelista – nu också med bilder

Christine Ljungqvist har satt ihop elva frågor hon vill att jag och några andra bloggare ska svara på. Jag måste erkänna att det är rätt roligt och smickrande att någon vill veta saker om mig. Så det är klart att jag svarar! Fotat har jag gjort också, för det tycker jag är kul.

Vad tror du på?
Att så, gott det går, försöka vara en god människa. 

Favoritfärg, och varför?
Turkos. För att den är frisk och syrlig, men samtidigt lugn och mjuk.


Var var du för ett år sedan?
Jag kämpade med mitt första manus, och jag var kär i det och hatade det på samma gång. Och jag drömde om att det skulle bli tillräckligt bra för att någon skulle vilja publicera det. Annars var jag ungefär där jag är nu. Jag jobbar som domare, bor i ett grönt hus, har två fina ungar och en fin man, skriver och läser mycket men drömmer ständigt om att få läsa och skriva ännu mer. 

Vad läste du på gymnasiet?
Samhällsvetenskapligt program. 

Vilka drömmar har slagit in för dig?
Många. Och det är jag väldigt tacksam för. Att jag fick mina två galet gulliga ungar med smilgropar och trassligt hår är en dröm som gått i uppfyllelse. Att jag skrivit ett barnboksmanus och fått det antaget. Och att jag och min man fått möjlighet att planera och bygga vårt gröna fina hus tillsammans. 

Bästa rummet i ditt hem, och varför?
Köket. För att det är där allt händer och för att det är så vackert ljus där om kvällarna. 


Finaste minnet hittills i år?
Oj, måste man komma på ett särskilt? Jag har precis fått två små illsöta syskonbarn. Att träffa dem och hålla i dem för första gången var väldigt fint. Och att få ett manus antaget var fint. Och det är en massa små saker i vardagen tillsammans med familjen som är fint. Typ att barnen hela tiden plockar blommor med alldeles för korta skaft till mig och kommer springande helt andfådda och säger:  "Här mamma". 


Husdjur?
Nej.

Några mål under 2012?
Det kan du hoppa upp och sätta dig på! Att skriva färdigt mitt andra manus. Och det ska inte bara bli färdigt, utan jag vill vara nöjd med det och känna att det är det bästa jag kan. Och så vill jag hitta en vettig praktisk lösning för att jag ska få mera skrivtid. Jag funderar mycket, mycket på hur jag ska uppnå det sistnämnda. 

Vad för slags humor har du?
Sarkastisk och lite lagom elak. 

Var växte du upp?
I Skälby, en villaförort norr om Stockholm samt ett år i Wassenaar i Holland. Och på Gotland och i Stockholms skärgård på somrarna. 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar