söndag 13 maj 2012

Men! Varför har ingen sagt något?

Jag älskar Manne

Varför har ingen berättat att Pija Lindenbaum, en av mina absoluta favoriter, kommer ut med en ny bok i höst, som heter Jag älskar Manne? Och på Bonnier Carlsen? Hon ges ju vanligtvis ut av Rabén & Sjögren?

Nu är jag mycket förbryllad och nyfiken.

3 kommentarer:

 1. Det är ganska många som ges ut på olika förlag, se tex Anna-Clara Tidholm(hur många som helst). Kanske var det tex så att R&S inte gillade boken, men att BonnierCarlsén gjorde det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men jag hade inte heller sett det.

   Radera
  2. Men Alfabeta brukar väl ge ut Anna-Clara Tidholms egna böcker? (Sen illustrerar hon ju för andra förlag i och för sig, men det kanske är lite annorlunda?)

   Ja, jag kan ju inte det här. Men jag trodde att det var ovanligt att man hoppade mellan olika förlag, speciellt att så stora författare gjorde det.

   Det är ju en sak att man byter förlag, (och det vet jag att Pija Lindenbaum har gjort tidigare, hon följde med sin förläggare från Alfabeta till R & S). Eller möjligen att man blir refuserad av det förlag man tidigare kommit ut på, men det känns lite otänkbart just vad gäller Pija Lindenbaum. Men det kanske finns en logisk förklaring till varför boken kommer ut hos Bonniers.

   Radera