onsdag 20 juni 2012

Bildkärlek

Den här veckan har jag fått de första skisserna av illustratören. Det är så spännande! När det plingar till i mobilen och jag ser att jag fått mejl från henne far en liten lyckoilning genom kroppen.

För mig är det väldigt speciellt att min text ska bli illustrerad. Det måste vara det allra, allra bästa med att skriva barnböcker. Jag har suttit och slitit med min text och haft bilder i mitt huvud som jag kämpat med att beskriva i ord. Och nu får jag se vilka bilder en läsare, illustratören alltså, har fått i huvudet av min text. Jag får liksom ta del av hennes läsupplevelse i fysisk form. Och det är jättestort för mig.

Det är som att mitt manus ska bli film. Fast bättre! För jag är verkligen en bildmänniska och jag ser ofta stillbilder framför mig när jag skriver.

Och skisserna jag fått är så fina! Jag vill klippa ut karaktärerna och ha dem som små klippdockor eller något.

7 kommentarer:

 1. Det låter verkligen spännande!

  SvaraRadera
 2. Anneli och Annika: Ja, det är så himla kul!

  SvaraRadera
 3. Wow! Vad spännande! Om boken blir en succé kan du säkert göra klippdockor och sälja också. Som ett kit. Kör på det :)

  SvaraRadera
 4. Josefin, bra tips med kit!

  SvaraRadera
 5. Oj, vad jag blir nyfiken!

  SvaraRadera