lördag 2 juni 2012

Crossover i Dagens Nyheter

Idag finns det en helsidesartikel i Dagens Nyheter om crossover/litteratur för unga vuxna. Lotta Olsson boktipsar, reflekterar över genren som sådan och recenserar Jellicoe Road av Melina MarchettaMissa inte det!

Slutklämmen i recensionen gör mig glad: "Detta är en bok för människor, bara."

Precis. För en bra bok är en bra bok. Helt oavsett om det är en bilderbok, kapitelbok, ungdomsbok eller vuxenbok.

(Jag kompletterar det här inlägget med länk så fort DN har lagt upp artikeln på websidan. Fattar inte varför de är så sega med det jämt. Svenskans artiklar ligger alltid ute samma morgon. Sådeså.)

3 kommentarer:

 1. Jag letar också efter artikeln, de verkar osedvanligt sega med detta!

  Tack för tipset förut, du var den första som berättade! :)

  Kram!

  SvaraRadera
 2. Och jag har faktiskt börjat säga att jag ser på åldern på min bok, 15+, som minimi, ungefär som på filmer, men att det sedan är en historia riktad till den som vill läsa en historia. En människa, just precis.

  SvaraRadera
 3. Vad kul att jag var först Christin! Jag blev så glad över att Kaninhjärta var med att jag kastade mig på datorn för att tipsa.

  Och 15+, ja det tycker jag är en bra tankegång. Din bok passar både unga och vuxna, helt enkelt.

  SvaraRadera