måndag 4 juni 2012

Ibland bara måste man älska DN

Först Lotta Olssons stora fina helsida om crossover i lördags (där Christine Ljungqvist var med i fint sällskap) och sedan Andreas Palmaers krönika idag. Han reflekterar över att gränserna mellan barnlitteratur och vuxenlitteratur har mjukats upp allt mer. Och det är inte så tokigt, menar han.

"(...) deras påverkan på vuxenkulturen kommer bara att öka. ”Att gå i barndom” är en psykologisk term med negativ klang. Man regredierar, går tillbaka i utvecklingen. Men kanske hittar man snarare tillbaka till det som var rätt från början?"

Andreas Palmaer, du är min hjälte! Men du vet väl att jag var före dig med att trendspana kring det här fenomenet? Fast det gör ingenting att du låter dig inspireras av mina idéer. Huvudsaken är att vi har identifierat samma positiva trend. (Obs! Jag kör inte med smajlisar men annars hade jag satt en här. Så att ni inte skulle bli förvirrade och tro att jag har hybris. På allvar.)

2 kommentarer:

  1. Var på Moderna idag. Guiden berättade om Andy Warhols idé om att man aldrig kan stjäla av varandra i konsten, han bjöd till och med in andra konstnärer att ta del av hans screen..kanske är det likadant med texter - man använder varandras idéer, det spelar inte så stor roll vem som var först..?

    SvaraRadera
  2. Nä, att låta sig inspireras av andras verk tycker jag oftast är okej. Så länge det inte går över en gräns och känns osjälvständigt.

    Vad gäller att Andreas Palmaer skulle ha inspirerats av mina idéer så var det i allra högsta grad på skoj. Ironi är ofta svårt i text ...

    SvaraRadera