torsdag 28 juni 2012

Presemesterstress ...

... och dött internet hemma. Därav lite tyst här på bloggen. Just nu bloggar jag på mobilen på väg till jobbet.

Som alltid när jag är stressad städar jag. Det lindrar känslan av att inte ha kontroll. Så igår rensade jag i våra bokhyllor och sorterade alla författare alfabetiskt. Jag hittade en massa böcker som jag är nyfiken på, men som jag inte har läst. Och så slogs jag av hur mycket trender det går i böcker, och hur snabbt vissa blir omoderna. Kommer ni till exempel ihåg De små tingens gud? Ett tag skulle alla läsa den. Nu står den i min bokhylla och känns väldigt mycket 90-tal. Lite sorgligt, på något vis. En hel del dubletter hade jag också. Och oroväckande många självhjälpsböcker av typen Duktighetsfällan eller Rensa i röran. De hamnade, tillsammans med ett gäng halvbra pocketdeckare, i en kartong som ska få åka ner i källaren.

Men nu står alla böcker i fin ordning. John Ajvide Lindqvist står först och Klas Östergren sist. Och jag är genast en lite lugnare människa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar