måndag 25 juni 2012

Tvåtusen ord

Idag har jag haft en skrivdag och fått ihop drygt tvåtusen ord. Eftersom jag inte har skrivit på mitt nya projekt på nästan en månad så kändes det väldigt skönt. Jag har inte tappat det, liksom.

Jag har upptäckt att om jag planerar vad jag ska skriva innan jag sätter mig kan jag få ihop ungefär 1 000 ord i timmen. Bakom 2 000 skrivna ord ligger dock tre gånger så mycket funderande och planerande, så totalt tar det mig ungefär en arbetsdag att få ihop så mycket text. (Och då pratar vi råmanus alltså, absolut inte färdig text.) Men själva tankearbetet, det kan ju ske medan jag lagar mat, åker till jobbet eller är ute och går. Det är ändå ganska fiffigt.

6 kommentarer:

 1. Ja, visst är det fiffigt att man kan jobba med sina manus även när man inte skriver och nästan var som helst : )

  SvaraRadera
 2. Ja, det är fiffigt. Men ibland knepigt att det är svårt att stänga av också, tycker jag. Alltså tankarna på skrivprojektet.

  SvaraRadera
 3. Janina, så skönt att höra att det flyter med skrivandet-trots en liten paus. Ditt inlägg gav mig inspiration att sätta ned rumpan på stolen! Kram Helena

  SvaraRadera
 4. Vad kul, Helena! Himla käckt det här med bloggar, att man kan peppa och inspirera varandra, tycker jag! Allting blir liksom lite mindre ensamt då.

  SvaraRadera
 5. Men vänta... Skriver du ett NYTT råmanus? Eller är det redigeringen av ditt antagna manus du pratar om?

  Blir osäker på om jag misst nåt...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nina, det är mitt nya projekt! Samma målgrupp som tidigare men helt ny berättelse. Redigeringen för det antagna manuset är - tadaa! - i princip klar.

   Radera