lördag 4 augusti 2012

Skarp intervju

Jag har haft lite svårt att vänja mig vid Jessika Gedin som programledare för litteraturprogrammet Babel. Hon är visserligen lugn, saklig, påläst och intresserad. Men jag saknar ändå den charmigt säljiga Daniel Sjölin med sin sprudlande blick under pojkluggen. Han fick Babel att glittra av entusiasm på ett sätt som Jessika Gedin inte har lyckats med.

Men när jag hittade den här intervjun med Marlene van Niekerk (författare till den kritikerrosade romanen Agaat) på SVT play så blev jag nästan omvänd. Jessika Gedin gör en fantastisk intervju. Det klickar verkligen mellan henne och Marlene van Niekerk, som blir förtjust över Jessika Gedins "lovely questions".

2 kommentarer:

  1. Åh, jag tycker också att hon har varit helt lysande i de engelskspråkiga intervjuerna.

    SvaraRadera
  2. Ja, visst blir man imponerad. Och jag tror som sagt att jag kommer vänja mig vid hennes lite lugnare framtoning.

    SvaraRadera