måndag 17 september 2012

Bröllop och titeln på min bokDet händer mycket i mitt privatliv just nu och jag hinner inte lägga den tid på bloggen som jag egentligen skulle vilja. Bland annat har min lillasyster precis gift sig, vi har ordnat möhippa för henne och jag har våndats över talet jag skulle hålla på bröllopet. Jag läste faktiskt en liten passage ur min bok när jag höll tal.

Lite reklam helt enkelt.

Nä, såklart inte. Utan saken är den att min lillasyster har varit inspirationskälla till en av karaktärerna i min bok. Jag har inte berättat det för henne (och hon har inte heller läst manuset) så jag tyckte att bröllopet var ett bra tillfälle för henne att få veta det.

Förresten, jag har ju glömt att berätta! Min bok har fått en titel: Slottet av is.

9 kommentarer:

 1. Fin titel!

  Jag har själv skickat in ett manus och vankar omkring som en äggsjuk höna. :-)

  /Terése

  SvaraRadera
 2. Superstort Grattis till Boken! Har missat detta totalt då jag varit i reskoma i sommar ;-P Ska bli så spännande att få se när den kommer ut och få läsa. Är precis i sluttampen av det som förhoppningsvis är slutredigeringen av min egen barnbok innan den skickas till förlag. Puh! Grattis igen!

  SvaraRadera
 3. Slottet av is. Spännande. Titeln associerar den där gamla sagan om två syskon som råkade på en isdrottning och pojken fick en isbit i ögat. Jag tror han hette Kaj. Jag var väldigt fascinerad av den som liten, speciellt av Kaj. :) Har du läst den?

  SvaraRadera
 4. Slottet av is, själv associerar jag det med den Vita Häxans slott i Narnia. Verkligen en spännande titel!

  SvaraRadera
 5. Tack för fina kommentarer och spännande att ta del av era associationer kring titeln!

  SvaraRadera
 6. Fin titel, så spännande! Ser fram emot att läsa. Kram

  SvaraRadera
 7. Nu vet jag vad den jag tänkte på heter: Snödrottning och den är av HC Andersson. Jag hade den som bilderbok med väldigt fina bilder som liten.

  SvaraRadera