torsdag 27 september 2012

Fotografering bakom kulisserna

Foto: Stefan Tell
I tisdags var jag hos fotografen Stefan Tell för att bli fotograferad för förlagets räkning. Jag trodde det skulle vara lätt att bli fotograferad, men det var svårt!

Stefan var mycket proffsig och trevlig. Men jag var ... förhoppningsvis någorlunda trevlig men inte så proffsig.

Hur sjutton ler man på beställning? Jag upptäckte att jag inte har några problem med att se allvarlig ut på bild, men det där med att le rätt in i kameran? Oj, det var svårt. Det är lättare att le mot någon, eller åtminstone mot sin egen spegelbild. Men mot en maskin?

Som tur var lyckades Stefan locka fram några helt äkta leenden hos mig så resultatet blev trots allt ett gäng med fina bilder.

Och förutom plåtning inne i studion och i parken utanför så hann vi med att prata om att bo i stan med barn, bloggande och Bokmässan.

6 kommentarer:

 1. Visst är det svårt? De första bilderna såg jag jättestel ut på, men sedan vande jag mig, och sist hade jag jättekul. Då blev det lyckligtvis några bra bilder :) du blev ju väldans söt! Ska bli spännande att läsa din bok!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men tusen tack! Ja, himla svårt att försöka se naturligt glad ut. Det var mycket lättare att le mot sin make på bröllopsbilder, tycker jag. Tur att man inte är typ Drottning Silvia och måste le hela dagarna.

   Radera
 2. Hej,

  tycker du var en utmärkt modell, det blev ju en bra blandning av leenden och mindre leenden. Du fick ju t om bilder där du inte tittar in i kameran att se bra ut, en typ av bilder jag inte brukar gilla. Men de här blev toppen.

  Här finns mer: http://www.stefantell.se/blogg/2012/09/janina-kastevik-forfattarportratt/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Stefan, det var snällt. Men det var nog din förtjänst att bilderna blev bra!

   Radera
 3. Jag tycker att det blev en väldigt bra bild.

  SvaraRadera