måndag 1 oktober 2012

Nu finns det ingen återvändo

Idag börjar min tjänstledighet. Jag ska vara ledig fram till årsskiftet för att färdigställa mitt andra manus.

Det känns förstås jättehärligt att få skriva på heltid. Bara att slippa jäkta som en iller i morse när jag skulle ta barnen till skola och dagis var otroligt lyxigt.

Men. Jag är också rädd.

Nu är det jag och skrivprojektet. Det finns inga undanflykter och inga ursäkter.

Jag måste skriva varje dag.

Jag måste bli färdig.

Det måste bli bra.

Okej, skärp ihop dig nu. Det är bara att skriva, skriva, skriva. 

18 kommentarer:

 1. Neeeeeej nej nej, var inte rädd! Även om du tagit tjänstledigt för att skriva ska du ha andra projekt VARJE DAG. Du ska DISKA, du ska STÄDA, du ska TRÄNA, det finns undanflykter och ursäkter, för dessa gör att du skriver bättre.

  Du ska absolut skriva varje dag, och går det trögt vissa dagar ska du göra annat en stund, eller tvinga dig igenom det. Tänk inte på skrivandet som en ytterlighet, utan som en del av ditt liv. Skrivandet ska infogas i allting annat, det ska fungera som ditt jobb, det ska vara stress kring det för allting annat du också ska hinna och det är det mest naturliga som finns!

  Du kommer bli färdig, utan tvekan.

  Det kommer dessutom bli bra. Det är ju du, du har gjort det här förut, LITA på det. Lita på din förmåga. Den finns precis under huden på dig.

  Skrivandet är ditt jobb nu, precis som ditt andra jobb.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men tusen tack för värmande och peppande ord!

   Det har faktiskt gått riktigt bra idag, tycker jag. Jag har gått igenom mitt debutantporträtt och skrivit om det lite, laddat hem Scrivener, gått igenom gamla råmanuset och laddat in det i Scrivener samt skrivit två nya (korta) kapitel. Känner mig riktigt produktiv och inte riktigt lika rädd längre!

   Radera
 2. Efter att ha följt din blogg ett tag nu så är jag övertygad om att du kommer att klara det :-) Ska bli spännande att följa ditt arbete och ännu mer att få läsa boken när den är klar :-) Har redan lagt till den på min långa lista över framtida bokköp så... kör hårt!

  Ann-K

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tusen tack och vad kul att min bok finns på din läslista!

   Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
 3. Btw, är scrivener ett bra program?

  Ann-K

  SvaraRadera
 4. Det låter kanon. Det är nog svårast i början - så nu blir det bara bättre.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi säger så. Känns redan bättre idag (dag 2).

   Radera
 5. Var lugn. Det här är en möjlighet, som du skulle ångra om du inte tog den. Du kommer att greja det.

  Och, även till Ann-K: Scrivener är fantastiskt! Fastna inte alla settings bara, de tar aldrig slut!!! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för pepp! Jag håller på och lär mig Scrivener men är än så länge helnöjd.

   Radera
  2. Fredrik Persson: Måste nog testa det nu :-)

   Radera
 6. Charlotta Elmgren2 oktober 2012 13:56

  Det kommer att gå jättebra Janina! Vad spännande!

  SvaraRadera
 7. Det är klart att det kommer att gå bra! Jag tror på det Christin skrev! Rätt vad det är måste du vattna en blomma, ta en kopp kaffe, hämta posten - så flyger det in en formulering i ditt huvud och du störtar till datorn och skriver så tangenterna glöder. Och du har tiiid! Det kommer att bli en härlig höst, tror jag!

  SvaraRadera
 8. Jag hoppas det, tack för pepp!

  SvaraRadera