söndag 25 november 2012

Mina favoriter inför Augustprisutdelningen

I morgon delas Augustpriset ut. I barn- och ungdomsboksklassen hejar jag på Mårten Melins diktsamling Jag är världen. För att det är dikter som fångar det svåra och komplicerade i glasklart enkla meningar. Litteratur när den är som bäst, tillgänglig för alla.

Men Moa-Lina Croalls Jag blundar och önskar mig något är också en värdig vinnare. För det fina porträttet av Lisa, som befinner sig mellan barn- och vuxenvärld och som är stark och skör på samma gång.

Vilken är din favorit av de nominerade?

6 kommentarer:

 1. Elin och havet, och som alternativ "Jag är världen".

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Elin och havet" är också väldigt fin. Men lite svårtolkad, tycker jag.

   Radera
 2. Jag har tråkigt nog bara läst en, Only väg is upp, men jag tror inte det blir den. Skulle gärna vilja att Jag är världen vann, baserat på smakprov från den och att jag läst mycket annat bra av Mårten Melin.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men då har du en massa fint kvar att läsa i höstrusket!

   Radera
 3. Jag hejar på Mårten, såklart. : )

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var inte hans tur i år, tyvärr. Men han blir nog nominerad fler gånger, tror jag.

   Radera