torsdag 15 november 2012

Ofrivillig bloggpaus ...

... blev det visst den här veckan.

Jag är ute och far och flänger igen och trodde att jag skulle ha tid och möjligheter att skriva sisådär ett blogginlägg per dag trots detta. Så visade sig dock inte vara fallet.

Om det blir lite dåligt med blogguppdateringar denna vecka och nästa så vet ni alltså vad det beror på.

Och för att lyfta detta påvra inlägg slänger jag in ett boktips! Idag har jag läst Lila hibiskus av Chimimanda Ngozi Adichie. Det är hennes debutroman, och liksom En halv gul sol utspelar den sig i Nigeria. Lila hibiskus handlar om förtryck, våld och makt inom familjen. Det är ett ämne som intresserar mig mycket, och jag blev väldigt berörd av boken.

Och lite avundsjuk på författaren, som lyckades prestera en så enormt begåvad debut blott 26 år gammal.

2 kommentarer:

  1. VA, är hon bara 26? Vilka möjligheter hon har att hinna skriva mängder av fantastiska böcker!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hon är född 1977 men var 26 när hon debuterade. Men ändå. Så himla imponerande. Snygg är hon också.

      Radera