tisdag 27 november 2012

Slottet av is blir huvudbok i Barnens Bokklubb

Häromdagen fick jag ett mejl av min förläggare som gjorde mig så otroligt stolt och glad. Slottet av is ska bli huvudbok i Barnens Bokklubb!

Så här fint lyder Barnens Bokklubbs kriterier för huvudböckerna: 

"Vårt motto är att inga barn ska behöva läsa tråkiga böcker. Därför läser, sållar och väljer vi ut de bästa böckerna till barn i olika åldrar. Nedanstående fem punkter utgår vi ifrån när vi granskar en blivande huvudbok.

Boken ska ha:
• En berättelse som fängslar, roar eller oroar

• Bra språkbehandling/översättning

• Ett trovärdigt innehåll som tar barn på allvar och har ett bra genusperspektiv

• Snygg grafisk form och professionella illustrationer

• En humanistisk grundsyn baserad på att alla människor är lika mycket värda"

Jag blev alldeles rörd vid tanken på att Barnens Bokklubbs redaktion suttit med högar av böcker och valt ut just min bok till huvudbok. 

Och jag önskade att teamet bakom boken; Jonna, Kaa och Jeanna var där så att jag kunde krama om dem och dela glädjen med dem. Här kommer i alla fall en virtuell high five till dem!

26 kommentarer:

 1. Tjohoo! Grattis!
  (Jag vet hur rörd man blir.)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja, det är ju liksom den första bekräftelsen på att någon annan än förlaget har gillat boken. Så det känns verkligen jättefint.

   Radera
 2. Wow vad fint! Stort grattis!!

  SvaraRadera
 3. Åh, vad jag blev glad för din skull när jag läste den här nyheten! Jag blir alltid så i gasen när det kommer framgång till fellow writers! Jag önskar dig all lycka och hoppas så att jag snart får hålla boken i min hand. Detta är bara början på framgång för dig, Janina. Lots more to come, om jag får gissa... :-) Många grattiskramar Helena

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tusen tack Helena, vad härligt med sån pepp!

   Radera
 4. Men vad roligt, stort Grattis!!!

  SvaraRadera
 5. Jättekul! Månadens bok är STORT!

  SvaraRadera
 6. Stort grattis! Var stolt!

  SvaraRadera
 7. Grattis Janina, vilken bekräftelse! En till blivande beundrare förresten, jag har berättat för Viktor vad din bok handlar om och han var mycket entusiastisk och deklarerade att "den måste vi läsa!" :-).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Lotta! Åh vad kul att höra att Viktor blev sugen. Första barnet som säger så, tror jag. Jätteroligt!

   Radera
 8. Hej Janina. Johanna Lindgren (tidigare Ahrén - notariekollega på avd 11) som skriver. Sååå himla kul att se att du skriver barnböcker och att du fått så bra respons på den. Stort stort grattis. Den ska jag absolut införskaffa.

  Kramar till dig

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Johanna! Vad roligt att du hittade hit och att du hörde av dig! Hoppas att allt är bra. Kram till dig också!

   Radera