måndag 3 december 2012

Hemmadag

Idag tog jag ledigt från alla plikter och min yngsta son var hemma med mig. Jag tänkte passa på att vara ledig några dagar här och där tillsammans med barnen nu innan jul. För snart är min tjänstledighet slut och pendeltåg, vabbstress och brottmålsdomar kallar.

Jag var en snäll, påhittig och tålmodig mamma absolut hela dagen. Det är ytterst sällsynt. Troligtvis berodde det på att jag bara hade ett barn hemma samt att vi inte behövde bry oss om några måsten.

Vi var i simhallen, dekorerade ett pepparkakshus och så kom jag på en ny läslek. Jag skrev upp ord på post-its, min son fick läsa vad det stod på dem och sedan springa runt i huset och klistra dem på rätt ställen. Alltså lappen som det stod sko på satte han på en sko och så vidare. Det var total succé.

6 kommentarer:

 1. Vilken bra läslek! Ser fram emot att kunna göra sånt med Ava så småningom... när hon väl knäckt koden. Hon kan väldigt många bokstäver men har inte hajat det där med att sätta ihop dem ännu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är kul när de har lärt sig. Och kul att hitta en lek som man som förälder faktiskt själv tycker är rolig. Jag har jättesvårt för att sitta på golvet och leka med gubbar, däremot gillar jag att vara pedagog.

   Såg du föresten att jag skrev lite lära-läsa tips här på bloggen alldeles nyligen: http://bladdrabladdra.blogspot.se/2012/11/lasinlarning-hemma-i-tio-steg_6.html

   Radera
  2. Ja, det gjorde jag, det var väldigt bra. Vi har tyvärr missat det där med att kalla bokstäverna det de låter som... verkar inte som att de gör så på förskolan heller. Menmen, det ska väl gå ändå. Mailade inlägget till min man också. Ska förresten tweeta det nu också!

   Radera
 2. Mycket klokt att passa på! Och vilken fiffig lek!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja tyvärr kommer det att komma få tillfällen att bara gå hemma en vardag framöver. Förut var jag ledig varje fredag med barnen, och det var superskönt! Men med mitt nuvarande jobb funkar det tyvärr inte riktigt.

   Radera