fredag 7 december 2012

Jonas Hassen Khemiri i Värvet

Mamma: Har du lyssnat på Jonas Hassen Khemiri i Värvet?

Jag: Nej, jag vet att han var med där. Men jag har inte varit så sugen.

Mamma: Nehej, varför det?

Jag: Alltså jag gillar ju hans böcker jättemycket. Men är han inte lite ... pretto?

Mamma: Nej, det tycker jag inte alls att han var. Han berättade om sin uppväxt, om att känna sig utanför och så.

Nu har jag lyssnat! Och nej, Jonas Hassen Khemiri var inte ett dugg pretto och det var ett väldigt fint program.

Det var inte bara de där vanliga intervjufrågorna; om språk, identitet och makt. Ni vet sånt han brukar få prata om när han är med i DN Kultur. Utan en personligare och närmare sorts intervju som jag verkligen tyckte om.

Om uppväxt, skrivardrömmar, att inte våga gå med de tuffa tjejerna och fika eftersom man inte vet hur man ska beställa på café, om att gå på Handels för att det är "duktigt", baskerklädda killar som vill bli poeter. Sånt.

Tur att mamma uppenbarligen inte är lika tvärsäker (och fördomsfull, usch nu skäms jag lite, varför berättar jag det här på bloggen egentligen?) som jag.

Lyssna ni också! HÄR

4 kommentarer:

 1. Hej, har du lyssnat på Sara Bergmark Elfgren ännu?
  Skulle vara intressant att höra hur du ser på deras skrivandeprocess i förhållande till din egen tycker jag.
  Ha en skön helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja. lyssnade för ett tag sedan men minns just nu inte specifikt vad hon berättade om skrivprocessen. Säkert är det väldigt annorlunda att skriva två personer. Jag har nosat lite på det i ett än så länge väldigt hemligt och nytt projekt och det verkar SÅ himla kul. Kram och ha en fin helg du med!

   Radera
  2. Oj det låter spännande. Vill gärna höra mer om du har några ohemliga detaljer! :)

   Radera
  3. Det kommer nog komma mer om det så småningom ...

   Radera