fredag 14 december 2012

Sista skälvande dagen

Hej då jobba hemma. 
Idag är det den sista skälvande dagen av min tjänstledighet. På måndag morgon går jag tillbaka till mitt vanliga jobb på Svea hovrätt.

Jag har varit ledig i drygt två och en halv månad. Syftet med ledigheten har varit att skriva klart mitt andra manus, och det målet har jag uppnått. Det känns väldigt skönt.

Igår hade jag möte med min första betrodda läsare. Hon hade läst manuset noga och kom med många bra synpunkter. Och hon gillade det verkligen! Nu väntar några justeringar och en del redigering, sedan är manuset färdigt för att låta förlaget titta på det.

Att vara ledig för att skriva har känts verkligt lyxigt. Och det har inte varit tråkigt en enda dag. Jag tycker att jag har varit rätt effektiv och strukturerad, samtidigt som vardagen har varit stressfri. Jag har helt kunna styra över mina tider och kunnat ta en dag ledig när det har behövts. En väldigt fri tillvaro således.

Nu väntar fasta arbetstider, snöiga pendeltågsperronger och hämta-lämnastress. Men också arbetskamrater, möten, samtal och gemenskap. Att få höra till ett sammanhang. Och lön! Det är inte heller fy skam. 

2 kommentarer:

  1. Du är imponerande duktigt som nått målet att skriva klart! Grattis! Jag har studerat astrologi i över tio år och har nu skrivit årshoroskop för alla tecken för 2013. Välkommen in att läsa för att se var du kan vänta dig tur under året som kommer! Kramar Helena
    http://dearlovable.blogspot.se/2012/12/lovables-arhoroskop-2013-for-zodiakens.html

    SvaraRadera