torsdag 10 januari 2013

Boktips: Barnboksvärldar

Barnboksvärldar – samtal med författare är en samling intervjuer med barn- och ungdomsboksförfattare som har publicerats i tidskriften Opsis Kalopsis mellan åren 1986 och 2000. Elsie Johansson, Ulf Nilsson, Per Nilsson, Peter Pohl, Maria Gripe, Astrid Lindgren och Lennart Hellsing är några av de författare som blivit intervjuade.

Det är fina samtal om författarnas liv, deras syn på barnlitteratur, det praktiska skrivandet, synen på barnbokskritik och inspirationen till böckerna.

Boken rekommenderas varmt till alla som är intresserade av barn- och ungdomslitteratur. 

5 kommentarer:

 1. Åh, vad spännande! Den boken vill jag definitivt läsa. Bara ämnet är ju hur kul som helst, men när några av mina favoritförfattare är med är det extra kul.

  SvaraRadera
 2. Ja, läs! Det är långa, resonerande samtal. Inte bara den där vanliga sortens intervju som handlar om den aktuella boken. Och eftersom en del författare har skrivit barnlitteratur sedan 40-talet får man också inblick i hur den svenska barnlitteraturen (och synen på den) har sett ut historiskt sett. Väldigt intressant.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt! Jag gick in och beställde den, faktiskt :) Blev lite fundersam när boken var 320 sidor lång men ändå kostade 33 kronor på Bokus, men det är väl bara att tacka och bocka!

   Radera
 3. Tack för tipset. Det är så underbart att en bok full av så mycket är billigare än en tidning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, eller hur. Den är verkligen värld sina tior!

   Radera