onsdag 23 januari 2013

Den allra första recensionen

Idag fick jag mejl från min förläggare Kaa med en förhandstitt på min allra första recension, den från Bibliotekstjänst. Den var mycket positiv, både till min text och Jonnas fina bilder.

"Slottet av is är juristen Janina Kasteviks (f. 1979) debut som författare, och det är en start som lovar gott för framtiden! I genreblandningen mellan fantasy och realitet speglas barns rätt till respekt och trygghet."

"Jonna Björnstjernas illustrationer är makalöst dekorativa och imponerande grafiskt välkomponerade. De skarpa kontrasterna mellan starka känslor som återspeglas i en spännande, kreativ och grafiskt noggrant genomförd omgivning framhäver textens intensitet."

Elisabeth Eliasson Roos, BTJ

Jag är glad. Och lite lättad. Samtidigt hade jag så gärna vilja veta mer om vad lektören tyckte. Två hundra ord (som är max för BTJ:s recensioner) är verkligen lite för en otålig och nyfiken debutant. 

9 kommentarer:

 1. Oh, I hear you, sister. Något man lär sig i det här yrket= tålamod. Jävlar, vad man måste vänta hela tiden.

  Jag tänkte på det här med filmopptioner. Om någon kanske, kanske, kanske skulle köpa opptionen på Kaninhjärta. Så såg jag nu att Kajsa Ingemarssons Små citroner gula gavs ut 2004, blev "köpt" 2006, och kommer på film i år, det vill säga, 7 år senare. Vi snackar år här.
  Jag svimmar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vänta på manussvar. Vänta på korr. Vänta på mera korr. Vänta på bok som ska komma från tryck. Vänta på recensioner. Jag blir galen. Jag vill ju att ALLA ska läsa min bok och berätta vad de tycker NU!

   Och angående filmoptioner, ja fy bubblan. Det verkar etter värre.

   Radera
 2. Grattis till den fina om än korta recensionen!

  SvaraRadera
 3. Vad roligt att läsa! Grattis!

  SvaraRadera
 4. Oj vad det skapar fina förväntningar. Kul kul!

  SvaraRadera
 5. Slottet av is är jätte bra! Jag läste den en timme non stop! Den var väldigt spännande. Hoppas att det kommer en fortsättning!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Elsa! TACK så mycket för din kommentar och vad roligt att du gillade min bok! Jag blir jätteglad av att höra att du sträckläste den, för precis så har jag hoppats att det skulle kännas att läsa den, att man blir nyfiken och hela tiden vill veta hur det går. Kram till dig!

   Radera