tisdag 8 januari 2013

Loppisfyndet


Häromdagen gjorde jag ett kap på loppis. En stor litografi av en känd barnboksillustratör och konstnär stod gömd bland bråten: signerad och numrerad och till ett pris av ett par hundralappar! Hjärtat hoppade till när jag fick syn på den och jag skyndade mig fram och lyfte upp den i famnen.

Sedan var jag glad hela dagen över mitt fina fynd.

Känner ni igen stilen och kan gissa vem det är? Jag har retuscherat bort namnteckningen så att det inte ska bli för enkelt. 

8 kommentarer:

 1. Det där måste ju vara Hans Arnold! Grattis till fyndet! Blir riktigt avundsjuk... Har en bok med folksagor illustrerade av honom, stor favorit som barn...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ah, helt rätt! Du satte den med en gång. Han är en favorit hos mig, jag minns honom från "Tomtar och troll" som liten och så har han illustrerat en av mina favoritböcker "Allrakäraste syster". Dessutom passar färgskalan perfekt hemma hos oss så jag tror att det var meningen att jag skulle hitta den ...

   Radera
  2. Underbar tavla!
   Jag köpte mitt första egna exemplar av "Allra käraste syster" när jag besökte Astrid Lindgrens värld med mina barn för ett par år sedan. Jag läser den förstås för dem ibland men behåller den i min bokhylla med en fyraårings motivering; "Den är min!".

   Roligt att ha hittat hit!
   Ann-Katrin

   Radera
  3. Tack Ann-Katrin och välkommen hit!

   Radera
 2. Jättefin tavla! Jag har förresten alltid tyckt att Jonna Biornstjernas stil påminner mig lite om honom.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jamen vad kul, det tycker jag med! Speciellt i bilderböckerna om familjen Kanin. Ytterligare ett bevis på att tavlan hittat rätt ägare.

   Radera
 3. Vilket fynd! Jag älskar Hans Arnold! Han illustrerade en serie spökhistorier av Dan Höjer som jag tyckte så hemskt mycket om när jag var mindre.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller hur! Jag brukar sällan göra riktiga fynd på loppis, men den här gången så var det en lyckad skattjakt. Inte bara för det ekonomiska utan för själva grejen att hitta en tavla av en konstnär som jag har en relation till.

   Radera