tisdag 29 januari 2013

Öppet brev till Kalle Skavank
Nä, Kalle Skavank.

Nu orkar jag inte med dig längre. Jag gillade dig i början. Men nu är du är det ENDA min son vill att jag ska högläsa. Och jag tyar inte mer. Jag är trött på söderförort. Och varför låter din pappa dig jobba i kiosken jämt? Det är faktiskt inte schysst, och dessutom är det förbjudet med barnarbete.

Snälla fina bloggläsare, kan ni inte tipsa en uttråkad moder om några (bra!) högläsningsböcker som passar för en Kalle Skavanktokig sexåring?

Detta är vår kravlista:

Inte för komplicerat och beskrivande språk
Nyutgivet
Gärna färgbilder
Gärna humor (ej putslustig sådan dock)
Ej långtråkigt!

PS. Kalle Skavank-serien är bra och spännande. Bara inte 800 böcker på raken. DS

8 kommentarer:

 1. Katastrof-serien av Ingelin Angerborn?
  Kaninkatastrofen, Kalaskatastrofen osv

  SvaraRadera
  Svar
  1. JA! Bra förslag. Dessutom plus för serie eftersom det verkar vara grejen, när han hittat en bok han tycker om vill han gärna läsa om samma personer igen.

   Radera
 2. Roald Dahl har ju en hel del. Men med tanke på hissinfluensen i din bok känns det som ni redan har gått igenom hans böcker.

  Fin bloggen blev! Men upplösningen på titeln ser inte helt hundra ut av någon anledning. Ska jag skicka dig en pdf med samma bild?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag älskar ju Roald Dahl, men jag tror att min son är lite för liten för dem ännu. Språket är lätt ålderdomligt, så de funkar inte riktigt. Ännu.

   Ja, du har nog rätt om titeln! Prova gärna med PDf!

   Radera
 3. Visst skulle Katastrof-böckerna funka, men jag tänker även på serien Jakten på Jack av Martin Olczak, du vet Varulvar i Storkyrkan, Trolldom i Gamla stan.Olczak har även skrivit böckerna om Megakillen, fristående lite crazy humor.
  Sedan har Niklas Krog en lättläst serie om flickan Tann. Fantasy i fyra-fem delar.
  Jo Salmsons tre olika fantasyserier; Alamandrarna, Tam tiggarpojken och Sol är också bra högläsningsböcker för åldern.
  Viveca Lärns Ett djur på fem bokstäver och Frida Nilssons Dante, miljonerna och jag är fristående favoriter.

  SvaraRadera
 4. Anna Janssons böcker om Emil Wern är kanske lite kul dels om man gillar mysterier och dels om man känner igen sig i gotlandsmiljön.
  Martin Widmarks serie om Halvdan Viking, eller om Nelly Rapp?
  Mina barn tyckte jättemycket om Isabelle Halvarssons böcker om Fräs - den lilla panterkatten när de var i samma ålder

  SvaraRadera
 5. Hej Janina!

  Vad tror du om Måns Gahrton och Johan Unenges böcker om "Hotell Gyllene Knorren" eller Martin Widmarks "Lasse Maja"-böcker? De brukar vara mycket uppskattade. Har en kompis som läser dem för sin sexårige son :-)Jag kan också tipsa om Helena Bross böcker som riktar sig till barn som precis har börjat lära sig läsa., t.ex. "Hundralappen", "Simskolan", "Sova borta" och "Vad ska fröken säga?". Kanske kan Anders Jacobsson & Sören Olssons serie "Galna gatan" också vara intressant?

  Hoppas att ni hittar något som går hem hos er båda :-)

  SvaraRadera
 6. Tusen tack för tips Sarah och Anja!

  SvaraRadera