söndag 20 januari 2013

Sneak peek på Slottet av is

Janina Kastevik Jonna Björnstjerna Slottet av isSlottet av is Jonna Björnstjerna Janina Kastevik

Slottet av is Jonna Björnstjerna Janina KastevikSlottet av is Jonna Björnstjerna Janina Kastevik

Slottet av is Jonna Björnstjerna Janina Kastevik

Jag är förstås partisk men jag tycker att Jonna Björnstjernas illustrationer till Slottet av is blev så fina. Inför varje kapitelstart har hon gjort en bedårande kapitelvinjett. Varje kapitel har fått en unik bild som innehåller en detalj från just det avsnittet i berättelsen. Ser ni elkabeln och hissknappen i den första vinjetten? Och den lilla draken i den andra?

Omslaget har fått ett riktigt sagoskimmer, med glansiga snirklar på matt botten. Jonna var inspirerad av omslaget till Michael Endes klassiker Den oändliga historien när hon gjorde det, berättade hon för mig. Och jag blev så förvånad, för just så hade jag föreställt mig det i min fantasi. Fast det hade jag aldrig sagt till Jonna. 

14 kommentarer:

 1. Så jäkla fint. Åh vad jag vill bläddra på riktigt.

  SvaraRadera
 2. Snyggt! Jag gillar särskilt omslaget, men så har jag ju inte sett allt heller...

  SvaraRadera
 3. Helt underbara bilder. Nästan lite Edward Gorey-likt.

  SvaraRadera
 4. Det är såå fint! Längtar efter att få bläddra och upptäcka själv.

  SvaraRadera
 5. Åh!! Ser väldigt fint ut!

  SvaraRadera
 6. Fantastiskt fint! Jag längtar precis som er andra efter att få bläddra på egen hand.

  SvaraRadera
 7. Vi fick ett ex till bokklubben härom dagen. Boken blev så himla fin!

  SvaraRadera
 8. Jag förstår att du känner dig nöjd.

  SvaraRadera
 9. Dunderfin! Jag som egentligen verkligen bara vill ha e-böcker - och det extra mycket nu när jag ammar - känner värsta habegäret...

  SvaraRadera
 10. Tack snälla för fina kommentarer! (Jag snor åt mig lite av berömmet som ju egentligen ska tillfalla Jonna.)

  SvaraRadera
 11. Vad fin den är! Och "söt tant" vet jag preciiiis hur det luktar, eller kan lukta i hissar!

  SvaraRadera
 12. Men åhhhhhh! Tjusig. Och fint piffad sida också!

  SvaraRadera