tisdag 19 februari 2013

Men det är alltså inte en myt, det där flowet


Jag har blivit tillfrågad om att gästblogga för Debutantbloggen och från att jag fick det erbjudandet har jag gått och funderat på vad jag ska skriva. Jag har undvikit att sätta igång, ni vet sådär som man gör när man har en viktig uppgift framför sig. Man vill att det ska bli bra, och just därför kan det kännas helt oöverstigligt att börja.

Det som är fascinerande, och det som ofta händer när jag gör så här, är att jag formulerar texten i mitt huvud. Bara genom att gå och ha lite småångest över vad jag ska skriva.

Idag satte jag mig vid datorn och bestämde att det skulle bli av. Fyrtio minuter senare var jag klar! Och jag var nöjd med texten.

Flow, det får jag nästan uteslutande i de här situationerna. Alltså när jag har prokrastinerat och prokrastinerat och hjärnan till slut har tänkt ut allting åt mig utan att jag har märkt det.

Himla käck upplevelse.

PS. Håll utkik nästa söndag, för då kommer mitt gästinlägg att publiceras. Jag kommer förstås att påminna här på bloggen också. 

2 kommentarer: