tisdag 26 februari 2013

Underbara Claras vabb-dag och min

Idag har jag vabbat. Det gjorde jag med ganska irriterat humör. Att vara hemma med ett friskt, understimulerat barn samt ytterligare ett barn, som däremot är hängigt och sjukt – det är inte en stämningshöjare, det kan jag lova. Det blir ganska snabbt en intresskonflikt, där. Dessutom var det osedvanligt dammigt och smuligt hemma och vi gick alla runt i noppriga myskläder och rufsigt hår.

Underbara Clara har också vabbat idag. Hennes barn hade däremot pyjamas som matchade påslakanet och medan solen strilade in genom fönstrena hade de en mysig, kreativ stund i Claras ateljé. Samtidigt som hon jobbade undan lite.

Det är så olika det där. Hur man har det när man vabbar, menar jag. (Och kanske också hur mycket man regisserar, stajlar och photoshoppar sitt eget liv, vad vet jag? Jag tröstar mig med det i alla fall. )

Hur vabbandet såg ut hos Clara kan du se HÄR.

Och hur vabbandet såg ut hos oss kan du se HÄR:

Jag har döpt detta verk till  "Halvt uppäten våffla på smuligt köksbord. "

7 kommentarer:

 1. Hahahaha! Väldigt lite VAB-glamour har också kan jag meddela. Vänner utropar: Det är sååååå myyyyysigt att vabba. Önskar jag kunde säga det samma. Oftast är det mest gnälligt, stressigt (för jobbet måste göras ändå), utmattande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Exakt! Stressigt och gnälligt. Det känns lite som att simma omkring i klistrig havregrynsgröt.

   Radera
 2. Som tidigare blir jag ganska oimponerad när du visar upp "stök"-bilder. Två smulor på en tallrik. :):):)

  Jag vabbar också idag. Men det blir inte någon bild på det. Nähäminsann. Jag är varnings-exemplet, du i mitten och på toppen Underbara Clara.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha, ha. Det riktiga stöket ligger utanför bild och det är jag för feg för att visa upp. Men jag har i alla fall inte stajlat mysiga vabb-bilder av gulliga barn i fina pyjamasar.

   Radera
 3. Haha! Ja, det är inte så fräscht att vara hemma med sjuka barn, alltid. Snoriga papper överallt. Obäddade sängar. Sunkighet i varje vrå.

  Fast när barnen är sjuka har man ju något att skylla på. Att det ser ut så hos oss för jämnan, oavsett om vi är friska eller sjuka, är lite svårare att bortförklara.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag känner mig liksom sjuk och sunkig (och rastlös!) när jag är hemma med de små.

   Sunkigt– det är det rätt ofta hos oss också. Jag tror det är det hos de flesta småbarnsfamiljer, faktiskt. Men man kan ju förledas att tro annorlunda när man kollar i inredningstidningar eller läser vissa välregisserade, stajlade livsstilsbloggar.

   Radera