tisdag 5 mars 2013

Fint betyg

I mörkret, vid nattningen:

FYRAÅRINGEN: 

(Ålar omkring, men blir sedan plötsligt stilla)

Mamma, jag ser bilder när du berättar. Om det du pratar om. Jag ser bilder som på teve.

5 kommentarer:

 1. Fantastiskt fint sagt. Nu nöp det i hjärtat på mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det gjorde det på mig med!

   Radera
 2. Åh, vad härligt!

  Ibland får mina gymnasieelever beskriva sin inre film efter att jag läst ett kort stycke. Filmerna kan se så väldigt olika ut. Fascinerande! Vissa människor får ingen inre film, de tycker ofta inte om att läsa. Det kan jag verkligen förstå.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det är ju det som är hela poängen med att läsa, att man fyller i med egna erfarenheter och skapar sina egna bilder. Därför tror jag att böckerna alltid kommer att stå sig, trots teve och film.

   Radera
 3. Å, det var en av de finaste komplimanger jag någonsin hört! Förstår om mammahjärtat sträckte malligt på sig!

  SvaraRadera