söndag 3 mars 2013

Kvällens godnattsaga: finurlig småbarnspoesi

Idag var det min tur att natta fyraåringen (vi kör varannat barn varannan kväll hemma hos oss.)

Vi läste två fina bilderböcker som båda har en väldigt lekfull och rytmisk text.

Min läsebok av Helena Dahlbäck och Charlotte Ramel är något så ovanligt som en poetisk och vacker läsebok. Min son ljudade sig igenom några av de enklaste meningarna, resten av boken högläste jag.

Larmet går är något så ovanligt som en poetisk och rolig fordonsbok. Den är översatt av Lennart Hellsing, och texten är full av upprepningar, allitterationer och finurliga klurigheter. Bilderna är inget särskilt tycker jag – men det är färgglatt och detaljrikt och massor av spännande uttryckningsfordon att titta på. En räddningsplanka för dig som är förälder till ett fordonstokigt barn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar