torsdag 4 april 2013

Förlåt för att jag är så ocool

Det känns rätt ocoolt att retweeta och länka till beröm.

Men. I dag fick jag syn på Mörbylånga biblioteks fina text om Slottet av is och jag blev så glad så att jag fick en liten tår i ögat. Inte bara för att texten var positiv – utan för att skribenten tar upp just de saker i berättelsen som var viktiga för mig när jag skrev, och som jag hoppades att någon läsare skulle upptäcka och tycka om.

Så här skriver Jennie: 

"Spännande värre! Som ni säkert har uttytt av rubriken på det här inlägget så tycker jag så väldigt mycket om den här boken. Den har tagit inspiration från många av mina favoritböcker, framförallt så är det ett väldigt tydligt stråk av Mio, min Mio inspiration (vilket författaren också blinkar till i slutet av boken) men jag ser också inspiration från Narniaböckerna och kanske även lite från Sagan om ringen. Trots detta är det inte alls en kopia av något slag utan en helt egen, fantastisk bok som går att läsas i många nivåer. I den övergripande berättelsen läser vi om Minna och Lo och hur deras vardagsliv ser ut med en pappa som kan bli oresonligt arg för ingenting och har väldigt hårda regler för det mesta och en mamma som har givit upp och som gråter i sängen på natten. Sedan finns såklart det spännande äventyret som har precis rätt mått av spänning, godhet och ondska! 

Jag verkar inte kunna hålla mun om den här boken så om ni inte orkar läsa hela långa inlägget så tycker jag att ni ska LÄSA BOKEN!"

Hela blogginlägget kan man läsa HÄR

Och till er som hör av er på Twitter, mejl och på annat sätt och berättar för mig vad ni tycker om min bok: TACK!

Jag blir så himla glad. För att ni har läst och funderat och för att ni tar er tid att berätta om er läsupplevelse för mig. 

7 kommentarer:

 1. Äh, var inte så jante nu! Klart man ska sprida glädjen! Mitt ex har tyvärr inte landat i brevlådan ännu, men snart hoppas jag också bli hänförd! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Äsch, du har rätt. Lite borde man få skryta.

   Vad kul att boken är på väg till dig, håller tummarna för att du gillar den!

   Radera
  2. Sträck på dig och var stolt istället. Och glad!:)

   Radera
 2. Kul att du fått ett så fint utlåtande för boken!

  SvaraRadera
 3. Nej, vad glad jag blir nu! Har inte sett din blogg tidigare men såg ditt måndagsmöte hos Bokhora och blev ju såklart dundersugen på att följa din blogg. Och där hittar jag detta fina om mitt inlägg! En liten tår! Jag tycker du är plenty cool! :)

  /Jennie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh tack Jennie! Först blir jag glad, sen blir du glad. Vilken himla bra grej det är det här med bloggar och att dela med sig av läsupplevelser och annat. Jättekul att du hittade hit!

   Radera