onsdag 10 april 2013

När hinner du skriva?

Folk frågar ofta det. Eh, ja nu till exempel. Klockan är 21.15, barnen somnade precis (alldeles för sent) och huset är tyst och stilla.

Juristhatten rök när jag klev in på dagis i dag. Nu tar jag av mig mammahatten och ikläder mig rollen som skribent. I kväll blir det inget skönlitterärt skrivande, däremot ska jag redigera några gästblogginlägg inför nästa vecka.

Ha en fin kväll!

8 kommentarer:

 1. Den ständiga jakten på skriv-(och rit-)tid... Om jag har tur somnar barnen runt åtta vilket betyder max två "fria" timmar per dag. Minus tid för städning, diskning, ev. jobb som inte kan vänta till nästa dag etc. Sen ska man helst hinna vara social, med vänner och partner. Jag prioriterar ofta bort min halva av hemarbetet (har övat upp toleransen för stökighet…) men det finns aldrig tillräckligt med tid. Jag kan dock inte minnas senast jag hade tråkigt, det måste ha varit många år sedan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det gäller att maxa de där två timmarna. Och jag försöker utnyttja pendlingstiden till att läsa, kolla twitter, läsa bloggar, spåna idéer.

   Radera
 2. Hej Janina!

  Jag tycker ändå att det är imponerande att du har en blogg trots att du har så mycket annat att göra! Nu läser jag förresten din bok som jag beställde in till mitt bibliotek och jag måste säga att den är väldigt spännande och sorglig på samma gång - den ger mig mycket att fundera över... Är säker på att den kommer att bli riktigt populär hos barnen också!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Anja! Vad kul att du läser boken, hoppas att du gillar den hela vägen till slutet!

   Radera
  2. Jag sträckläste ut den på en dag, så visst gillade jag den - hela vägen till slutet! Den grep tag i mig på en gång och var svår att lägga ifrån sig. Tycker om att du har skrivit den på ett så inkännande och levande sätt. Trots att boken tar upp riktigt jobbiga saker tror jag att många barn kan känna igen sig i Minnas och Los situation...

   Radera
  3. Det var roligt att höra. Tack.

   Radera
 3. Prioritera, prioritera, prioritera.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, men vad sjutton ska man prioritera bort? Teve är redan bortprioriterat och tyvärr får träning ganska ofta stryka på foten också.

   Radera