måndag 15 april 2013

Recensionsdagen

Jag har varit nervös inför den här dagen. Och mest nervös har jag varit för att ingenting skulle hända, att det inte skulle ploppa upp en enda recension och att ingen skulle bry sig.

Och så kom den.

Litteraturmagazinet skrev att det var en "magisk berättelse full av igenkänning" och gav högsta betyg.

Västmanländskan såg referenser till klassisk barnlitteratur, men också något som var bara Janina Kastevik. Och hon hade velat att boken skulle räcka längre.

Boktjuven tyckte att det fanns mycket att stjäla i Slottet av is, speciellt från partierna om lungmosgubben Lenny!

Carolina såg många Astrid Lindgren-referenser och blev salig.

Jönköpings-Posten såg en tydlig blinkning till Astrid och tyckte att det var en "magisk sagobok med finurliga inslag som skapade en nyfikenhet på den fortsatta handlingen". Men tyckte också att texten inte hade samma djup och drivkraft som Mio min Mio och Bröderna Lejonhjärta. (Kanske lite väl mycket begärt av en debutant kan jag tycka? Astrid Lindgren hade över tjugo böcker bakom sig när hon skrev Mio min Mio, och ett femtiotal när hon skrev Bröderna Lejonhjärta. Och hon är en av världens mest framstående barnboksförfattare.)

Och så ringde lokaltidningen också och ville ha en intervju.

Så jag ger min recensionsdag med beröm godkänt!

(Tusen tack till er som har recenserat. Det betyder jättemycket att ni har läst, brytt er och tagit er tid att skriva ner era reflektioner. Jag är glad över att läsa både om det ni gillade och det ni inte gillade.)

9 kommentarer:

 1. Vad roligt! Många fina ord. Förstår att det varit en nervös väntan...

  SvaraRadera
 2. Grattis till de fina recensionerna! Vad roligt!!!

  SvaraRadera
 3. Kan tänka mig att det är en spännande väntan! Grattis till de fina recensionerna!

  SvaraRadera
 4. Grattis till fantastiskt fina recensioner! Jämförelser med Astrid Lindgren är väl det absolut finaste man kan få! :)

  Susanna

  SvaraRadera
 5. Grattis! Du kan vara stolt!

  SvaraRadera
 6. Åh, tack alla! Vad fina ni är.

  SvaraRadera
 7. Janina! Vill inte läsa recensionerna...förrän jag har läst boken själv!:) För det planerar jag nämligen att göra i Visby i maj, då jag ska försöka få något skrivet i Bonniers författarhus. Och jag vet precis var jag ska sitta också...invid murens fot - i solen!Lovar att återkomma med min läsning till dig efter det:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh vad härligt med Visby i maj! Ha det fint och jag håller tummarna för att du gillar min bok.

   Radera