torsdag 2 maj 2013

Lässvacka

Jag har inte haft läslust på sistone. Speciellt inte lust att läsa barn- och ungdomsböcker: läsning som är kopplad till bloggen och mitt eget skrivande. Det har varit mycket på sistone med släpp av Slottet av is, nytt jobb och annat och jag har inte riktigt haft energi för att läsa andras böcker på samma sätt som jag brukar.

Jag har också haft ett sug efter att läsa böcker för vuxna. Kanske för att den läsningen över huvud taget inte är kopplad till prestation (=eget skrivande) eller att skriva recensioner för mig.

I dag på pendeltåget läste jag Kristian Lundbergs Yarden. En tunn liten sak som berörde mig mycket. Det var just den typen av bok jag behövde just nu. 

2 kommentarer:

  1. Det händer nog alla att läslusten går lite upp och ner! Det finns ju andra lustfyllda ting så här års också..påta i trädgården, gå ut i naturen och tusen andra saker, men efter ett tag kommer ju suget..och man slängs in i en period av maniskt läsande igen. Det är så många av oss bokälskare fungerar..

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, visst är det så. Det kymiga är ju bara att när man har en blogg om böcker så blir lässvackan så ... påtaglig.

      Radera