fredag 31 maj 2013

Magert med tegelstenar i detta hem

Ingerun på Boktjuven har utmanat mig. Utmaningen går till så här: Man ska nämna fem tegelstensböcker som man har läst och två som man inte har läst, och man ska ha dem hemma.

Det var skralt med tegelstenar i detta hem, kan jag meddela. Men så är jag också en person som gillar stringens och tunna böcker. 

Jag hittade faktiskt bara tre lästa tegelstenar i min bokhylla: Brott och Straff av Fjodor Dostojevskij (633 sidor), Agaat av Marlene van Niekerk (712 sidor) och En halv gul sol av Chimamanda Ngozi Adichie (678 sidor).

Och jag hade inte så många som jag inte hade läst heller. Två lyckades jag dock skrapa ihop: Shantaram av Gregory David Roberts (940 sidor!) och Harry Potter och den flammande bägaren av J K Rowling (753 sidor). (Nej, jag har inte läst alla Harry Potter-böckerna. Jag är inte något Potter-fan, även om jag kan förstå populariteten.)

Och nu ska jag utmana fyra bloggar också! Jag väljer Carolina läser, Kolofont, Christin Ljungqvist och En gul apelsin. Känn er utmanade!

6 kommentarer:

 1. ooh, hjälp. Jag som nästan bara läser på kindlen numera. Jag skall ta och titta vad jag har i hyllan, tack för utmaningen!

  SvaraRadera
 2. Ooh! Utmanad! Jag blev redan utmanad för ett tag sedan så här är mitt svar: http://kolofont.com/2013/05/18/tegelstenarna/

  Men man kunde ju göra en ny version... för jag har fler tjocka böcker... Jag får återkomma nästa vecka efter min veckoslutsresa. Men redan nu kan jag erkänna att jag inte heller läst alla Harry Potter-böckerna, hehe.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ah, men så fiffigt, då har du ju redan svarat!

   Radera
 3. Oj! Ja där står tegelstenar hemma. Nu ska vi se...

  SvaraRadera
 4. Och till er andra: kör hårt!

  SvaraRadera