söndag 1 september 2013

Chateau de glace

Jag skrev ju häromdagen att jag hade något roligt att berätta, något som inte var officiellt än, kommer ni ihåg?

Nu är det officiellt: Slottet av is ska komma ut i Frankrike!

Och jeflar, vad stolt jag är över att ett stort franskt förlag har köpt min lilla debutbok!

De har bara köpt rättigheterna till texten, inte illustrationerna. Det är lite synd tycker jag, för jag älskar Jonnas bilder och det vet jag många läsare som också har gjort. Men jag antar att förlaget kanske vill göra en anpassning till fransk kultur och fransk bildtradition. (Och sedan återstår ju att se hur mycket de över huvud taget tänker låta illustrera den.)

Det dröjer innan jag får se det färdiga resultatet (troligtvis till 2015), men oj vad spännande det ska bli. Hur tänker de översätta titeln? Hur blir omslaget, baksidestexten? Och hur kommer de att göra med person- och ortnamn?

Synd att min franska är ytterst begränsad. (Höll exempelvis på att beställa kalvnjure av misstag på en restaurang i Bretagne förra året.)

16 kommentarer:

 1. Fantastiskt! Grattis! Trots att min franska är väldigt ringrostig MÅSTE jag köpa den på franska när den kommer ut. Synd på Jonnas fantastiska illustrationer.. men det är också spännande och intressant att se en annan bild av Minna och Lo. Det blir dock svårt att slå omslagsbilden!

  SvaraRadera
 2. Grattis, vad roligt! Och spännande. "Le Chateau de glace" kanske?

  SvaraRadera
 3. Stort grattis!!Vilken härlig känsla.

  SvaraRadera
 4. Stort Janina och grymt coolt!:) Och vilken vacker titel på franska!

  SvaraRadera
 5. Verkligen coolt, stort grattis! Och sedan kommer inbjudningarna till franska barnboksfestivaler i kölvattnet ...!

  SvaraRadera
 6. Nej men ÅH så underbart! GRATTIS! Jättekul! Hoppas de nya illustrationerna (om de kommer) blir lika tjusiga som de gamla.

  SvaraRadera
 7. Wow! STORT grattis! Fy så skoj!

  SvaraRadera
 8. Tusen tack för era kommentarer!

  Och Annika - ja så klart borde det bli LE Chateau ... Franskan är som sagt inte så lysande.

  SvaraRadera
 9. Nej men så roligt! Jag slår vad att den kommer att komma på fler språk också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, visst är det! Inga anbud än från andra länder men man kan ju alltid hoppas ...

   Radera
 10. Fy fasiken vad coolt! Grattis!

  SvaraRadera
 11. Sent men inte mindre hjärligt GRATTIS! :)

  SvaraRadera