torsdag 5 september 2013

Dumburken

Om man drar ner på bloggandet (exempelvis genom att sommarstänga) hinner man en hel del annat, har jag upptäckt.

Som till exempel att se på teve. Tillsammans med sin make, och det är ju faktiskt ganska mysigt och socialt.

Serier vi har kollat på nyligen:

Homeland
House of cards
Och nu: Orange is the new black

Orange is the new black har jag inte riktigt fastnat för. Allt är så fult och äckligt och jag får obehagskänslor och vill typ gå och duscha efteråt. Jag är lite för ordningsam och för mycket estet för att kolla på en serie där folk kissar på golvet, äter äcklig mat och ser allmänt glåmiga eller galna ut.

Har ni några tips till mig på någon (BRA) serie som jag inte får missa? Helst utan fulsex, toalettbesök inför öppen dörr och mögliga efterrätter.

13 kommentarer:

 1. Hej Janina!
  Tack för en bra blogg! (Skriver själv för barn och unga, eller rättare sagt, har gjort det och försöker komma i gång igen.)
  I alla fall: TV! Vi har precis som ni sett serierna som du skriver om... i precis samma ordning. Mitt tips är (trots äckelkänslorna) att fortsätta se på Orange. Till skillnad från Homeland som kunde slira en del blir Orange bara bättre och bättre. Karaktärerna blir mänskligare och mer nyanserade. (Och slipper visa brösten...)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Kul att du gillar bloggen och välkommen hit! Jag gillar i och för sig flera av karaktärerna i Orange is the new black - speciellt Piper, hennes fästman och Red. Och serien är ju onekligen väldigt välgjord. Så visst, jag kanske ska försöka hålla ut ...

   Radera
 2. Hej Janina!
  Kom in på din blogg när jag kollade vilka författare från Bonnier Carlsen som skulle ner till bokmässan. Kul att ses där.
  Mitt tips är definitivt Jane Campions magnifika Top of the lake. Om du inte redan har sett den är det en nödvändighet. Bland det starkaste, vackraste och mest brutala jag har sett på teve. Någonsin

  /Maria Nygren

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Maria! Tack för spännande tips! Ja, hoppas att vi ses på mässan, kanske på BC:s middag?

   Radera
 3. Kanske Hart of Dixie, eller Suits?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har inte hört talas om men ska kolla upp, tack för tips!

   Radera
 4. House of cards såg jag också nyligen. Riktigt bra även om det var extremt mycket intriger. Om du gillar deckarserier kan jag rekommendera Bron och Brottet. Fantastiska serier som är så läskiga att jag knappt kan somna men som jag inte kan sluta titta på.

  SvaraRadera
 5. Orange is the new black står på min att-se-lista! De senaste veckorna har jag plöjt fyra säsonger Sons of Anarchy. Det är sjukt bra och helt beroendeframkallande, trots att det är en väldigt våldsam och kvinnofientlig värld som skildras.

  SvaraRadera
 6. Hahaha! Jag och maken Netflix-knarkar också en del och har just sett klart Orange is the New Black. Jag förstår ju vad du menar, men den tar sig verkligen. Smutsen är kvar dock.

  Sögs också in i Sons of Anarchy, serien om ett motorcykelgäng. Mycket beroendeframkallande. Avslutade också för egen del varje avsnitt med att säga "det är skönt att inte vara kriminell". Borde ju passa en jusrist, tänker jag.

  SvaraRadera
 7. Lisa och Josefin - jamen Sons of anarchy har jag hört mycket gott om, det tror jag kan vara något! Och nu när jag inte jobbar i domstol så kan det ju vara passande att ta del av den kriminella världen i fiktionen istället. Tack för tips!

  SvaraRadera
 8. Sons of anarchy alla gånger och om du nu missat True Blood så kolla in den serien med. Kan tipsa om ...dreamfilm.se
  Tack för bloggen.

  SvaraRadera