måndag 14 oktober 2013

Barnbokskatalogen och meröppet på bibblan
Mitt lokala lilla bibliotek har börjat med meröppet. Så himla bra grej! Så här går det till:

Efter att ha registrerat sitt lånekort hos personalen kan man använda det som ett slags passerkort, även när biblioteket är stängt. Så jag behöver i princip aldrig bry mig om de vanliga öppettiderna längre, utan lånar och lämnar när det passar mig eller när jag ändå har vägarna förbi. Lyxen i detta!

Och känslan av att gå omkring på ett alldeles tyst och (oftast) helt tomt bibliotek och botanisera bland hyllorna, den är helt speciell. Lite som att vandra omkring i en gömd skattkammare. 

Jag var där med barnen häromveckan, och de tyckte förstås att det var jättespännande att vi kunde gå in även fast det var stängt. (Nu är det ju i strikt mening inte stängt, utan just "meröppet". Men ändå.)

Häromdagen svängde jag in på bibblan efter att handlat och då hade de dukat upp ett fint litet bord där de skyltade med några av böckerna i den sprillans nya Barnbokskatalogen. Tjusigt, tjusigt, eller hur! 

2 kommentarer:

  1. Häftigt! Fler bibliotek borde ha sånt med. Göteborgs stadsbibliotek har en "filial" nära Brunnsparken (mitt i smeten) som jag tycker är rätt cool. Risk att den är tillfällig medan de bygger om det stora huset vid Götaplatsen, är lite osäker på det. Hoppas inte!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det är en superbra grej. Speciellt för mindre bibliotek som inte klarar att ha öppet hela dagar alla dagar i veckan. På min bibbla har de meröppet mellan 06-21 varje dag. (Det är bemannat mellan 10-18 ungefär, fem dagar i veckan.)

      Radera