torsdag 2 april 2015

När kommer din nästa bok egentligen?

Jag har fått den frågan några gånger på sistone. Slottet av is kom ut påsken 2013, det är två år sedan nu.

Vad svarar man? När man inte vet riktigt? När förläggaren verkar ha en annan idé om vad berättelsen ska vara än vad man själv har? När tiden bara går och inget blir bestämt?

Man harklar sig lite. Mumlar något ohörbart om att det får vi se, saker och ting kan dröja, det verkar ha hakat upp sig lite här och var.

Men nu har jag ett svar! Den kommer ut nästa år! På ett annat förlag än förra gången! Ett förlag som jag är superstolt över att få samarbeta med och som står för en liten och kvalitetsinriktad utgivning! Och jag ska få jobba med personer som är helt rätt för den här berättelsen!

Och jag är så djävulskt stolt. Över att jag skrev den här berättelsen, som har stor personlig betydelse för mig. Över att jag inte gav upp när det var kämpigt och motvind i skrivandet och i processen hos förlaget. Över att det var flera förlag som var intresserade den här gången och jag hade förmånen att få välja det jag gillade bäst.

Och över att tioåringen som provläste sa "jag älskar den här berättelsen".

2016, då mina vänner, då får ni träffa Noel!

12 kommentarer:

 1. Åh, så roligt!!! Grattis!

  SvaraRadera
 2. Så härligt att allt löst sig till slut.
  Grattis till bok nummer två, vi längtar!!!

  SvaraRadera
 3. Det var mycket goda nyheter!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Mårten, kul att du tycker det!

   Radera
 4. Nu blir jag väldigt glad, både för novellen och för boken som komma skall! Grattis!

  SvaraRadera
 5. Åh så roligt Janina! Grattis!!!

  SvaraRadera
 6. Vad roligt! Grattis! Vad är det för typ av bok?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket! Det är en kapitelbok för mellanåldern om en kille som heter Noel och hittar en magisk önskelista. Lite fantasifulla inslag men mer vardagsrealistisk än min första bok (som var mer åt saga/ fantasy-hållet.)

   Radera