onsdag 22 juli 2015

Kreativitet och sommarskriv

Det händer tydligen när man vilar. Alltså att man blir kreativ.

Tre bokidéer har jag fått på semestern. Rassel, rassel, och så var det som om en massa saker som legat i det undermedvetna bara lade sig på plats i ett tjusigt mönster. Och jag tänkte "aha, det är så klart SÅ jag ska göra."

Precis på samma sätt gick det till när jag kom på intrigen till Slottet av is. Jag hade gått och funderat på en bok om familjerelationer samtidigt som jag haft idéer till en riktigt fantasifull och härlig fantasybok. En dag fattade jag att de idéerna skulle korsbefruktas och läggas i samma bok och efter det var det som om texten nästan skrev sig själv.

Nu har jag en liknande idé, alltså en hybrid av två gamla intriger och teman. Och så har jag dessutom fått två helt grymma idéer till faktaböcker för barn!

I dag är hela familjen på båtutflykt i skärgården och jag jobbar med justeringar av mitt Noel-manus. Det går himla bra! Jag är väldigt imponerad av Maria och Marianne på Hippo. De har inte bara hittat svaga punkter i manuset, utan de har också tydliga lösningar för hur jag ska fixa till texten.

I höst kommer jag förhoppningsvis bli mer aktiv på bloggen. Då finns det lite mer att skriva om eftersom vi kommer att sätta igång med mer praktiskt arbete med den nya boken. Illustratör, omslag, sättning.

Vi hörs snart igen! 

2 kommentarer:

  1. Nu ger jag mig själv högsta betyg i barnförlagkunskap, för jag gissade på Hippo på din tidigare beskrivning. :)

    SvaraRadera