lördag 22 augusti 2015

Det är år 1988 och jag vill spela synt

När jag gick på lågstadiet fick man gå i kommunala musikskolan om man ville. Först var man tvungen att spela blockflöjt (Köp varm korv!). När man klarade det fick man lära sig valfritt instrument.

Det var år 1988 och jag valde synt. Alla andra tjejer ville gå på piano. Eller en valde fiol, förresten.

Jag fick en Roland Juno-60 av pappa att öva på, men jag gjorde aldrig läxan. Så jag blev aldrig särskilt bra på att spela synt. Men en låt jag lärde mig var All my trials, en gammal amerikansk folksång. Den spelade jag. Och sjöng till, när ingen lyssnade.

Häromdagen googlade jag den, och då upptäckte jag att First Aid Kit har spelat in den. Den ligger som ett bonusspår på deras första skiva The Big, Black & the Blue.

Jag vet att det är fånigt, men ibland får jag känslan av att allt hänger ihop på något vis. Till exempel när jag upptäcker att den där låten jag satt och klinkade på min Juno-60 har spelats in av ett av mina favoritband tjugotvå år senare.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar