tisdag 25 augusti 2015

Har minglat. Är trött nu.Nu har jag minglat, iförd rött läppstift, precis som utlovat.

Väldigt trevlig kväll, måste jag säga. Jag fick höra Kristina Ohlsson berätta om sitt hjärtfel hon hade när hon var barn, lyssna på Mårten Melin som avslöjade att han råkat gå in i tjejernas omklädningsrum en gång, jag drack vin, fick en signerad bok av Mårten, pratade om vilda projekt som involverade skumgummi och färg med Johan Unenge, berömde Jenny Jägerfeld för hennes podcast och pratade frilansliv med Lisa Bjärbo. Och så fick jag hänga lite med min fina syster, som också var med på minglet.

Det är många fina och spännande texter i de här antologierna (Bara för dig på lågstadiet och Bara för dig på mellanstadiet), det kan jag lova, helt opartiskt. Och otroligt fina illustrationer av Jeanette Milde (som även gjort de härliga omslagen), Jonna Björnstjerna, Helena Willis och många andra. Det är berättelser som är roliga, sorgliga, lättsamma, jobbiga, spännande och pirriga. Det finns något för alla!

Nu finns det en lärarhandledning till böckerna också – med frågor och läsförståelsestrategier i stil med Läsfixarna. Kolla in, vetja! Perfekt om du är lärare och behöver texter att arbeta med i skolan.

Nä, hörrni, nu ska den här dubbelarbetande författaren tvätta av sig läppstiftet och hoppa i säng! 

Uppdatering: Mårten Melin och Jeanette Milde har också lagt ut några bilder och skrivit om minglet på sina respektive bloggar.

2 kommentarer:

  1. Jag tycker att det låter underbart att bokmingla ... Väldigt lite sådant här i väster. Om man bortser från bokmässan förstås.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det är förstås en fördel med att bo i Stockholm. Men bokmässan är inte fy skam den heller!

      Radera