måndag 3 augusti 2015

Två väldigt omsorgsfulla (?) ungdomsboksförfattare släpper nytt

Bra ungdomsböckerJohanna Thydell, som bland annat skrivit den moderna klassikern I taket lyser stjärnorna (Augustvinnare 2003), kommer i höst med Mornitologen. Det är en ungdomsbok om en tjej som låtsas vara fågelskådare för att spana på sin försvunna mamma.

Jessica Schiefauer, författare till den fantastiska Pojkarna (Augustvinnare 2011) släpper också en ny bok i höst: en mörk kärlekshistoria som heter När hundarna kommer.

Det tog tid för båda författarna att komma ut med nytt. Men så kan det vara ibland. Jag antar att det kan bero på skrivkramp, sjukdom, svalt intresse från förlaget, andra uppdrag som tagit tid eller en väldigt omsorgsfull arbetsmetod.

Det skulle vara himla intressant om någon av dem berättade varför det dröjt mellan böckerna. Andras skrivprocesser är jag alltid lite klåfingrigt nyfiken på.

Hur som helst är båda två måste-böcker på min lista.

3 kommentarer:

 1. Måste-böcker på min lista också!

  SvaraRadera
 2. Å Thydells kommande hade jag missat, tack för tips. Hade förmånen att sitta i publiken på Litteraturveckan i Göteborg när Jessica Sciefauer presenterade och läste ett stycke ur När hundarna kommer, gav mersmak!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul! Jag hörde inledningen till Johanna Thydells bok i hennes podd. Den var skitbra. Lyssningstips, förresten! Superältarna, finns på Itunes.

   Radera