torsdag 1 oktober 2015

Widmark vinner över Khemiri

"Jag vet inte hur många intervjuer jag har läst med Jonas Hassen Khemiri i höst. Det är nog bara Horse & Hound kvar nu som inte har kört en sån? I alla fall, som jämförelse så finns Khemiri inte med på 200-toppen. Förmodligen för att han inte har gett ut en roman på flera år, tänker ni, och ja, det är ju sant. Därmed lånas han mer blygsamt. Men ändå. Han syns exakt överallt. Martin Widmark syns… jag kan sträcka mig till att säga lite sporadiskt, men då är jag faktiskt väldigt generös."

Johanna L på Bokhora ryter ifrån apropå bibliotekens lånestatistik. Martin Widmark toppar nämligen den listan som vanligt med nära två miljoner utlån. Läs hela inlägget HÄR.

3 kommentarer:

 1. Intressant tankeställare. Jag avskyr Lasse-Maja, vägrar läsa dem högt för mina barn. Snorkig von oben-inställning, jag vet. Men vad jag tycker är ju inte intressant, det är uppenbart att Widmark får barn att läsa och det ska han ha all heder för.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lassemaja är ju inte riktigt tänkta som högläsning, utan som läsa-själv-böcker, för den som inte kunnat läsa sådär väldigt länge. Och därför är de uppbyggda på ett annat sätt än en högläsningsbok är, för att barnen ska kunna hänga med.....vilket gör dem mindre kul för en vuxen :-). Testa att låta dina barn läsa dem själva!

   Radera
  2. Absolut! Den lille läser inte ännu men den store har läst flera. Skönt, då slipper jag ha dåligt samvete för att jag inte gillar att högläsa dem då!

   Radera