fredag 20 november 2015

FörlagsbesökI dag var jag på besök på Hippo. Vi fikade och gick igenom den satta texten till Noel-boken. 

Jag panikade lite häromdagen när jag gick igenom manuset och såg en massa små saker som jag ville ändra. Speciellt sådant som inte handlade om grammatiska fel och dylikt, utan meningar och ord som kändes mer: varför i allsin dar skrev jag så här? Det här är ju uruselt. 

Jag känner igen känslan från när Slottet av is skulle släppas. Vid någon tidpunkt (inför tryck eller när texten är satt) går det tydligen upp för mig att andra kommer att läsa boken och då kommer en extrem självkritik fram. Texten känns plötsligt katastrofdålig. Jag vet ju rent objektivt att den inte är det, för då hade den aldrig blivit antagen, men just då så vinner känslan över intellektet. 

Sedan lägger det där sig, och när jag håller boken i handen så känner jag mig oövervinnerlig och dagdrömmer om att gå upp på scen och hålla tacktal på Augustgalan. Och under släpp och recensionsdagar så pendlar jag lite fram och tillbaka mellan Augustgalan och katastrof. Augustgalan – katastrof. Augustgalan – katastrof.

Men nu har jag ätit wienerbröd med Maria och Marianne och pratat igenom alla ändringar och allt känns bra. Jag är glad över att jag hamnade på det här förlaget. Det känns rätt för mig. 

4 kommentarer:

 1. Känner igen mig... Briljant - uselt - briljant - uselt. Tycker att Hippo verkar vara ett riktigt fint förlag. Grattis till dig OCH Hippo 😃

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den kreativa processen = en jäkligt jobbig berg- och dalbana, Ja, de är fina, de månar om kvalitet och kompromissar inte med sin vision. Tusen tack för grattis!

   Radera
 2. Hippo verkar vara ett superbra förlag! Grattis till att ha hamnat där! :)

  SvaraRadera