tisdag 22 december 2015

Det egna rummet: före- och efterbilder

Vi har en arbetshörna i vårt hus, och man skulle kunna tänka sig att jag har disponerat den. Jag menar, jag är ju ändå den enda familjemedlem som regelbundet arbetar hemifrån. Men arbetsrummet har snarare varit en sopstation där räkningar legat i skräpiga högar och barnen har smulat med kex och spelat Minecraft.

Men nu är det ändring på det! Jag och min man hjälptes åt att göra fint i går, och jag förklarade för barnen att jag kommer ha viktiga papper på skrivbordet och att de därför måste fråga om lov innan de går in där. (Och så satte jag upp en grind i ingången till rummet, för tvååringen kan man inte resonera med utan måste hindra mer handgripligen.) 

Från och med nu är arbetsrummet min heliga skrivplats. 

Så här trist var det före: 
Och så här snyggt blev det efter:


För mig är det här med att få en egen skrivplats en viktig symbolhandling: det handlar om att få möjlighet att vara i fred med mina tankar och mina skrivprojekt. Att avsätta utrymme för en plats där anteckningsblock får vara ifred, böcker kan ligga uppslagna och dramaturgiska kurvor och inspirationsbilder kan sättas upp på väggen. 

A room of one's own. 

7 kommentarer:

 1. åh vad fint, det är viktigt mentalt tror jag att ha en sådan plats. kram på dig

  SvaraRadera
 2. Vad härligt! Lycka till med skrivet i din nya fina arbetshörna. Vi gjorde detsamma här för en månad sedan. Kändes bra ... men jag vet inte vad som hänt nu i juletid. Det verkar som om tejp och julklappssnören invaderar. Men det ska jag sätta stopp för i mellandagarna ;-)

  SvaraRadera
 3. Så himla fint och inspirerande! Var har du köpt rutnätet?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Det är ett armeringsjärn från Bygg-Max för 49 spänn!

   Radera